LEERLINGEN OP DE CATWALK

WAT ALS LEERLINGEN HET VOOR HET ZEGGEN HEBBEN?

Omdat onderwijs van onderop dé manier is voor duurzame onderwijsverbetering organiseert Leraren met Lef een energieke en inspirerende brainstormsessie waar leerlingen het voor het zeggen hebben. Vanuit hun visie op de school gaan we met elkaar in gesprek over hoe we het onderwijs nog beter kunnen maken voor hen. De school (of bestuur) laat de ideeën volledig in handen van de leerlingen en de leraren en faciliteren de uitvoering van de ideeën. Deze brainstorm kunnen we zowel op schoolniveau als op regionaal niveau organiseren.

Doel
Leerlingen mee laten denken over het onderwijs
Doelgroep
Scholen en besturen
Vorm en duur
Bijeenkomst van één dagdeel met inspiratie, presentaties en brainpower
Kosten
Minimaal € 3500,- excl BTW.  Kan zo groots als de school zelf wil en is afhankelijk van onder andere catering en locatie

WAAROM?

Onze leerlingen zijn de belangrijkste stakeholders van ons onderwijs. Maar wat vinden deze leerlingen eigenlijk van de dagelijkse praktijk? Wat merken zijn van het beleid op school? Met de aanpak ‘Leerlingen op de catwalk’ creëren we een moment om te toetsen of we als school nog wel de juiste dingen doen. Dit biedt ons kansen om ons onderwijs nog beter te maken. Vragen als ‘wat wil je vandaag nog afschaffen?’ en ‘wat mag nooit verdwijnen op deze school’ zijn vragen waar leerlingen mooie antwoorden op hebben.

Neem contact met ons op

WAT KUNNEN WE BETEKENEN?

Leraren met Lef ontwikkelt samen met de school een heldere doelstelling voor dit event die aansluit bij de ambities van de school. Wij ontwikkelen een vragenlijst die we uitzetten onder de leerlingen en zoeken verschillende leerlingen die de bevindingen hiervan tijdens het event op de catwalk presenteren. De leerlingen staan in de schijnwerpers!

Op een namiddag komen wij met onze catwalk bij jullie op school. De gespreksleider leidt het programma in en verschillende sprekers van de eigen school (of daarbuiten) zetten de gekozen thematiek stevig neer. Vervolgens gaan leerlingen en leraren met elkaar aan de slag via de methode Brainpower: een brainstormtechniek die ieders ‘brain’ optimaal benut. Uit de Brainpower ontstaan verschillende ideeën om het onderwijs op de eigen school verder te verbeteren en die, na een hapje en een drankje, gepitcht worden op de catwalk. Na een stemronde is er een winnend idee dat de bedenkers ook daadwerkelijk in uitvoering gaan brengen.

LERAREN MET LEF

Ben je geïnteresseerd in een van onze activiteiten die je bent tegengekomen op deze site? Neem contact met ons op.