MBO VERGT LEF

DIRECT VOORDEEL IN DE PRAKTIJK

Speciaal voor het MBO organiseren wij een bijeenkomst die in het teken staat van kennis uitwisselen, ontmoeten en inspireren. Werken in het MBO vergt lef, maar kan ook een pittige klus zijn. Met deze bijeenkomst brengen we collega’s bijeen om uit de waan van de dag ons leraarschap te versterken. Dit alles in een positieve en theatrale sfeer natuurlijk. Meer weten? Lees hieronder meer.

Doel
Het lef en leraarschap van MBO-docenten versterken
Doelgroep
MBO
Vorm en duur
Bijeenkomst van één dagdeel (incl. catering) met inspiratie, presentaties en uitwisseling.
Kosten
N.t.b. Afhankelijk van locatie en omvang.

WAAROM?

De dynamiek op een MBO verschilt van die van het VO en PO. In een (meestal grote) organisatie werk je samen aan jullie gezamenlijke missie vanuit veel verschillende disciplines. Maar in hoeverre voer je deze missie ook echt gezamenlijk uit? Spreken we elkaar wel vaak genoeg of zijn we toch vooral hard aan het werk met onze leerlingen? Werken in het MBO is een bewuste keuze en dat zie je aan de toewijding en tomeloze inzet. Tegelijkertijd hebben jouw leerlingen, jouw team en jouw organisatie baat bij een pas op de plaats. De koppen bij elkaar steken, elkaar inspireren, leren van elkaars lespraktijken, aspecten die direct bijdragen aan de kwaliteit van je onderwijs maar waar we vaak helaas te weinig tijd voor hebben. Op een namiddag nemen wij hier de tijd voor, omdat onze leerlingen direct gebaat zijn bij deze ontmoeting van hun leraren die praten over het vak, die dilemma’s delen en samen werken naar oplossingen.

Neem contact met ons op

WAT KUNNEN WE BETEKENEN?

Samen met jouw school (of namens de gemeente) verzorgen wij unieke bijeenkomst waarbij we zorgen voor inspiratie van buitenaf, met elkaar de dialoog opzoeken over de thema’s die spelen in de lespraktijk en elkaars kennis en expertise uitwisselen en benutten.

Dit alles doen we, zoals je van ons gewend bent, in een theatrale setting. We bieden een compleet pakket van werkzaamheden waarbinnen we helpen met de werving van deelnemers, de locatie vormgeven inclusief inrichting en techniek, de catering regelen, het programma ontwerpen en de projectcoördinatie en communicatie op ons nemen. Denk hierbij aan mediagebruik, digitale stemapparatuur, goed verzorgde maaltijden en een inspirerende inrichting. Elke bijeenkomst krijgt een eigen vormgeving, maar altijd zal de bijeenkomst:

de positieve kracht van leraren uitstralen,
de gedachte van onderwijs van onderop waarmaken,
verbonden zijn met het belang van leerlingen ,
uitdagen/verleiden en niet verplichten ,
veel ruimte laten voor eigen (creatieve) invullingen en nooit af zijn.

LERAREN MET LEF

Ben je geïnteresseerd in een van onze activiteiten die je bent tegengekomen op deze site? Neem contact met ons op.