School aan zet met groei mindset

Trainingen en begeleiding voor leerlingen en leraren

DE SCHOOL AAN ZET MET EEN GROEI MINDSET
Trainingen voor leerlingen en leraren

Onderwijs van onderop eist van ons dat we leraren en leerlingen in hun kracht zetten. We zien niet alleen graag dat we onszelf en elkaar uitdagen, nieuwsgierig zijn om te leren en niet bang zijn om fouten te maken. Dat we durven te experimenteren en leren van fouten door de volgende keer een andere strategie toe te passen. Dat we denken in mogelijkheden en plezier beleven aan het leren van nieuwe vaardigheden of kennis. Dit vraagt om een cultuurverandering binnen de school waarbij een groei mindset ons helpt om ons potentieel ten volle te ontwikkelen. We bieden verschillende oplossingen voor zowel leraren als leerlingen.

Waarom?
Uit jarenlang wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het hebben van een groei mindset leidt tot bovenstaand gedrag. Een mindset ontwikkel je al op jonge leeftijd en blijft redelijk stabiel de rest van je leven. Maar het goede nieuws: ook op latere leeftijd is deze nog te veranderen. Oftewel, om de vruchten te plukken van de groei mindset zul je al op jonge leeftijd moeten investeren. Het hebben van een groei mindset is niet alleen positief gerelateerd aan resultaten op school maar ook op eigenschappen zoals doorzettingsvermogen.

 

Voor wie?
We ontwikkelen diverse aanpakken afhankelijk van het doel. Je kunt hierbij denken aan een complete lessenreeks voor leerlingen, workshops voor leraren of en begeleidingstraject om de school naar een groei mindset te bewegen.

Wat is een mindset?
De term ‘mindset’ staat voor de manier waarop je denkt over je eigen intelligentie, talenten en vaardigheden. Professor Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de persoonlijke ontwikkeling belemmert, terwijl een groei mindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren wat de kans op succes aanzienlijk doet toenemen.

Wat gaan we doen?
Wat we gaan doen is afhankelijk van de behoefte van de school. Wil je met je leraren de school naar een groei mindset bewegen, dan komen we graag eerst op gesprek om een beeld te vormen van de school en de opgave waar jullie voor staan.

Voor de leerlingen hebben we een lessenreeks ontwikkeld waarbij de leerlingen in vier keer 1,5 uur ontdekken:

  • De verschillen tussen de twee mindsets
  • Hoe zij deze mindsets bij zichzelf herkennen
  • Hoe bepaalde overtuigingen hen kunnen helpen of juist belemmeren in hun ontwikkeling
  • Hoe zij een statische mindset om kunnen buigen naar een groei mindset
  • Hoe zij in hun klassensituatie de groei mindset kunnen bevorderen

Download hier de flyer die we gemaakt hebben voor de lessenreeks voor leerlingen.

 

‘Ik denk nu eerder bij mezelf dat ik iets wél kan’

‘Hier moeten alle docenten over weten’

 

Doel Leerlingen en leraren ontwikkelen een groei mindset die zorgt voor positieve scholen waar we van en met elkaar leren
Doelgroep leraren en leerlingen PO, VO, MBO
Vorm/duur Voor leerlingen: 4 praktische werklessen op school van ieder 1,5 uur.
Voor leraren in overleg en afhankelijk van eigen behoefte
Kosten Voor klassen € 1200,- excl BTW
Voor leraren in overleg en afhankelijk van eigen behoefte